söndag 4 september 2011

Kantarellsås och Nøgne Ø Imperial Brown Ale


Igår vart det en riktigt trevlig grillmiddag med både Grillad Ryggbiff, Lambrack och Kantarellsås. Tyvärr känns det väldigt höstigt med kantarellsås, med denna sås intågnade börjar ju hösten ta vädret i sin besittning. Det betyder ju att man du får börja dricka de lite tyngre ölen till grytor och annat som hör hösten till i matväg.

Till denna omgång av kantarellsås och ryggbiff vart det Nøgne Ø Imperial Brown Ale och denna Brown Ale är ljusår från den mest kända av de alla Newcastle Brown Ale.

Nøgne bjöd på en del beska till skillnad från den sötsliskiga Newcastle och en hel del smak, sötman var inte särkilt påträngade och en del kaffe toner fanns också på plats. Denna IBA kommer nog att hänga med vid ett par middagar under hösten är jag ganska säker på.

2 kommentarer:

  1. hur var ölen mot köttet? bara hört gott om den so far

    SvaraRadera
  2. Den passade riktigt bra tillsammans med det grillade jag serverade. Beskan fanns på plats men är inte påträngande och det finns en trevlig sötma som passar bra med rött kött. Kan inget annat än varmt rekommendera denna öl till en bit biff.

    SvaraRadera