onsdag 10 augusti 2011

Dagens middagstips: Walles Lövbiffsmacka

Idag lagade jag middag det vart en gammal favorit, Walles Lövbiffsmacka kan vi kalla den. Den är snabblagd ca 25-30min från start till första tugga. Den går både att tillaga på grillen, eller i köket. Ifall ni önskar en mer matigare rätt så byt ut chipsen mot tex hemmagjorda klyftpotatis eller pommes.

Walles Lövbiffsmacka



För två mackor behöver du följande: 
4 skivor lövbiff ca 300g
Grillolja till köttet tex Caj P
Parmesan eller annan hårdost med mycket smak
Ciabatta eller Baguette
Ruccola sallad
Gurka
Tomat
Chili-Bearnaise på burk
Olivolja
Chips, Pommes eller Klyftpotatis


Så här gör du: 
  • Tänd Grillen eller värm stekpannan
  • Lägg köttet i grillolja
  • Skölj grönsakerna och skiva tomat och gurka
  • Grilla / stek lövbiffen hastigt på högvärme
  • Lägg lövbiffen på skärbrädan och riv över osten på två av bitarna och lägg över de två andra lövbiffarna och låt de vila en stund så osten smälter lite
  • Pensla brödet med olivolja och grilla
  • Strimla lövbiff travarna
  • Montera mackan med ruccolan och Chili-Bearnaise i botten, lövbiffen, gurkan och tomaten ovanpå. 
  •  Servera med potatistillbehöret 
  • Njut  


Till detta så dricker man?
 Vad ni känner för. Men i mitt fall vart det provsmakning på Malmö Brygghus Pale Ale. Denna Pale Ale var välartad inte så mycket krusiduller utan bara en bra Pale Ale. Priset ligger på 80kr på systembolaget men det är lite i överkant för denna PA. Men det är alltid kul med nya bryggerier och nya öl.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar